Lyssnade på så himla intressant poddavsnitt från Framgångspodden. Gästen var Mikael Arndt som pratade om säljande och hur viktigt det är att sätta mål om man vill bli framgångsrik (inte bara som säljare). Enligt honom så är det bara cirka tre procent av alla människor som jobbar med att sätta mål och följa dessa. Anledningen är väl att många anser att det är jobbigt och inte orkar försöka. Han nämner också att många gånger är det någon annan som sätter ens mål exempelvis inom säljyrket där chefen har satt ett mål åt en hur mycket man ska sälja. Därför är det viktigt att komma fram till vad vill jag?
 
Mikael pratar även om att man inte vet var man ska börja och att detta kan bero på att man inte får lära sig att sätta sina mål. I skolan jobbar man inte med att sätta mål och därför blir det svårare att lära sig detta när man är vuxen. Han anser därför att det är viktigt att lära sina barn att drömma och på så vis lära sig att sätta mål. Råden som Mikael ger är skriva ner en lista med 100 saker du vill ha, denna lista bör man skriva någon gång om året. Vidare bör man rangordna dessa mål med exempelvis A, B eller C där A är vitkigast. Då är det enklare att prioritera vilka mål är viktigast att nå. Gör därefter en topp 10 lista där du skriver upp de 10 viktigaste målen och skriv därefter en A4 om varje mål, varför du vill nå dessa, varför de är vitkiga för dig. 
 
När du vet vart du vill är det enklare att börja fundera på hur du vill skulle kunna nå målen. Skriv ett A4 om hur du kan börja jobba mot dessa mål ikväll,  i veckan o.s.v. Mikael har även en teori där han tror att om man har bilden klar framför sig om vart jag vill så kommer hjärnan medvetet och undermedvetet att jobba mot detta mål. Jätteinspirerande, jag blev så peppad av detta avsnitt! Ska ta tag i min 100 saker jag vill ha-lista! 
 
Bildkälla