Hej på er! Som jag nämnde tidigare har jag börjat lyssna på ljudböcker. Ernst Kirchsteigers bok Lyckan i det lilla var verkligen en mysig bok och väldigt tänkvärd. Ernst nämner bland annat att många "lägger allt på sommaren" d.v.s. det är den bästa årstiden, man ska hinna göra allt och ta all semester då. Ernst menar dock att genom att satsa allt på sommaren blir vi väldigt väderberoende vilket kan vara svårt i vårt land och att man därför bör försöka se det fina i alla årstider. Jag kände mig lite träffad av detta då jag verkligen inte trivs med årstiden som kommer nu. Kyla, snö, regn, slask, is m.m. Det lockar inte mig alls men samtidigt varför vara så negativ? Detta kommer varje år, "jag kommer inte undan det" så varför inte försöka se det som något positivt istället? Tänk typ så mysigt det är med flera tända ljus nu när det är mörkt, ta en varm kopp te eller ett härligt fotbad. Jag ska försöka jobba med min attityd och inställning. 
 
Ernst är också inställd på att man behöver lite mörker i sitt liv ibland för att se ljuset. Han spär gärna på "mörkret" genom att lyssna på en ledsam/känslosam låt för att sen komma tillbaka och se det fina igen. Det går inte alltid att danska runt på rosa moln utan ibland behövs en regnskur eller två. Han pratar även om att det är viktigt att acceptera att alla kan inte tycka om dig. Om detta är din önskan så kommer du inte att må bra för det kommer inte att gå bra. 
 
Det är även mycket diskussion kring att det är viktigt att ta hand om den mentala hälsan. Idag är det mycket fokus på att man ska träna, man ska jobba mycket och man ska göra allt som en hemmafru gör. Där vill Ernst sätta ner foten och säga att det går inte. Det går inte att jobba ca 40h/vecka och samtidigt kräva att man ska hinna med allt som en hemmafru gjort tidigare (som inte jobbade). Utan ta det lugnt och det är inte hela världen om du inte hinner med allt denna vecka. 
 
Jag tycker att Ernst har många kloka tankar som han delar med sig av. Att vi alla skulle kunna må lite bättre om vi stannar upp och tar tid att leva i stunden. Rekommenderar varmt denna bok och jag skulle rekommendera mig själv att läsa om denna bok när jag tappar fokus. 
 
Bildkälla